TIJT Psychologen biedt kortdurende en doelgerichte behandelingen aan medewerkers Dit kan zowel vanuit een preventieve als curatieve insteek gestart worden.
Het team van TIJT Psychologen bestaat uit ervaren GZ-psychologen, orthopedagogen generalist, psychologen en psychotherapeuten.
Zij hebben veel ervaring in het behandelen van werkgerelateerd psychotrauma. Onze psychologen helpen daarnaast medewerkers met lichte tot milde psychische klachten dmv doelgerichte psychologische behandeling. De psycholoog kijkt samen met de medewerker naar uitdagingen die een gezond werkend leven in de weg staan.
De psycholoog plant eerst een intake om samen zicht te krijgen op waar iemand last van heeft, hoe deze klachten zijn ontstaan, hoe iemand hiermee omgaat en welke behandeling geïndiceerd is.
Voor wie ?
TIJT Psychologen biedt behandeling aan medewerkers die last hebben van:
traumaklachten
angstklachten
stemmingsklachten
negatief zelfbeeld
onzekerheid en faalangst
moeite met keuzes maken/ besluiten nemen
moeite met voor jezelf opkomen
Indien er sprake is van ernstige problematiek die vraagt om crisisinterventie / behandeling in de specialistische GGZ dan kan TIJT hierin helaas geen antwoord bieden
“Het was heel bijzonder om te ervaren dat één EMDR-sessie al voor verlichting zorgde”
Behandelmethoden
TIJT Psychologen maakt gebruik van verschillende behandelmethoden:
EMDR (behandeling die helpt trauma of schokkende gebeurtenissen te verwerken
Cognitieve gedragstherapie (behandeling waarin medewerker anders leert denken, voelen en handelen om klachten te verminderen).
Acceptance and commitment therapy (behandeling waarin medewerkers zichzelf en zijn kwetsbaarheden leert aanvaarden)
Elementen uit schemagerichte therapie (behandeling van patronen in denken, voelen en handelen die vanuit de jeugd zijn ontstaan).
De behandeling kan op locatie plaats vinden of via beeldbellen. In de behandeling kunnen we ter aanvulling ook gebruik maken van E-health behandelmodules.
diagnostiek
Bij stagnerende reïntegratie-dossiers spelen soms (in overleg met de betrokken bedrijfsarts) de volgende vragen: • Wat zijn medische/psychologische verklarende diagnoses? (ASS, ADHD, depressie, angst etc.) • Kunnen die diagnoses de stagnatie volledig verklaren? • Wat is de eventueel onderliggende probleemonderhoudende dynamiek? • Is er sprake van probleemonderhoudende onderliggende dynamiek, en zo ja, wat is die dynamiek? • En welke adviezen zijn er tav begeleiding/behandeling/maken van keuzes.
Het diagnostiekteam kan worden ingezet voor onderzoek naar:
ontwikkelingsproblematiek (ASS, ADHD)
intelligentieprofiel
andere psychiatrische stoornissen (zoals depressie, angst, somatische symptoomstoornis)
locaties
TIJT psychologen werken vanuit verschillende locaties in de noordelijke provincies. De hoofdlocatie is Groningen, maar in overleg zijn er ook mogelijkheden in Drachten en Gieten. De afgelopen periode is echter gebleken dat de behandeling ook zeer effectief is bij online behandeling en kunnen we in overleg met de medewerker voor deze vorm van behandeling kiezen.
Onze psychologen hebben ook mogelijkheden om indien gewenst via wandelsessies vorm te geven aan de psychologische behandeling.
“Mijn angstklachten waren met gerichte opdrachten helemaal verdwenen”
aanmelden
Aanmeldingen kunnen via het aanmeldformulier gedaan worden. Na ontvangst wordt er zo spoedig mogelijk contact opgenomen voor een eerste gesprek.
Beate Busscher
Ik ben werkzaam als GZ-psycholoog.
Voor TIJT kan ik kortdurende psychologische behandeling (EMDR) bieden, om “oude” gebeurtenissen te verwerken die het dagelijkse functioneren belemmeren.
Ik vind het fijn om constructief samen te werken en te zoeken naar mogelijkheden.
marleen speelman
L
Tessa Evers
GZ- psycholoog
Mijn ervaring is dat mensen vaak goed weten of aanvoelen wat er nodig is voor herstel. En ik help graag om daar verder vorm aan te geven. In een behandeling streef ik naar vertrouwen, écht contact en zorg op maat. Ik vind het belangrijk om samen goed te puzzelen en te snappen hoe bepaalde klachten zijn ontstaan zodat we deze doelgericht kunnen aanpakken. In behandelingen maak ik gebruik van verschillende technieken uit de EMDR, schematherapie, Acceptance and Committment Therapy en cognitieve gedragstherapie.
Esther Kan
GZ-psycholoog.
Doelgericht, vriendelijke directheid, rustig en gelijkwaardig zijn kenmerkend voor mijn werkwijze. Ik werk inzichtgevend en ervarings- en oplossingsgericht waarbij ik gebruik maak van de technieken uit o.a. cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Acceptance and Commitment Therapy en EMDR. Daarnaast heb ik de training tot buitenpsycholoog gevolgd, waardoor een behandelsessie in de buitenlucht tot de mogelijkheden behoort.
Imre Rietman
GZ-psycholoog.
Mijn manier van werken kenmerkt zich door goed te luisteren en vanuit daar een betrouwbare relatie op te bouwen waardoor we op een veilige en effectieve manier kunnen werken aan jouw doelen. Als behandelaar hecht ik veel waarde aan de persoon achter de klachten en bied ik zorg op maat. In de behandeling maak ik onder andere gebruik van EMDR en elementen uit de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. “
Jenny Steingassner
GZ-psycholoog.
Nina Mensinga
GZ-psycholoog.
In 2007 heb ik mijn studie Orthopedagogiek afgerond, waarna ik op verschillende plekken en in verschillende organisaties heb gewerkt, waaronder lang in de LVB zorg. In 2017 heb ik de GZ opleiding afgerond en sindsdien ben ik in de GGZ aan het werk. Ik heb verschillende opleidingen gedaan; naast cognitieve gedragstherapie ben ik geschoold in ACT, EMDR (basis), schematherapie (basis) en in wandeltherapie (bij de buitenpsychologen). Sinds kort heb ik samen met 2 compagnons een eigen praktijk voor wandeltherapie opgezet, omdat ik geloof in de kracht van bewegen en buiten zijn bij de aanpak van psychische klachten. Ik omschrijf mezelf als vriendelijk, gelijkwaardig en nuchter.
Fiona Koster
Psychotherapeut.
Hulp vragen kan moeilijk zijn wanneer je je kwetsbaar voelt. Ik streef ernaar dat je je op je gemak voelt en ga vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid met je in gesprek. Samen onderzoeken we wat je beweegt, waar je tegenaan loopt, hoe we dit kunnen begrijpen en wat er mogelijk of nodig is om tot verandering te komen. Ik werk integratief, wat betekent dat ik mijn opgedane kennis en ervaring gebruik om samen met jou een plan op maat te maken.
Margareta van der Meer
GZ-psycholoog.
Femke Oostra
GZ-psycholoog.
Esther de Jonge
Orthopedagoog- Generalist
Vriendelijk, goed luisteren, rustig en betrokken zijn enkele eigenschappen die mij kenmerken. Ik werk oplossingsgericht en maak daarbij gebruik van EMDR en/of cognitieve gedragstherapie. Ik vind het belangrijk dat de cliënt zich gehoord en op diens gemak voelt, omdat dit mijns inziens een belangrijke basis is voor het behalen van resultaat.
Pien Alferink
Psycholoog.
Wanneer iemand vast loopt, wordt soms vrij snel behandeling ingezet. Vaak is dit prima, maar soms werkt dit maar eventjes voordat iemand opnieuw klachten ervaart. Hierbij is het goed om breder en dieper te kijken middels diagnostiek. Wanneer we de onderliggende oorzaak weten, kunnen we meer passende behandeling adviseren voor de ervaren klachten. Ik word enthousiast van samen met de cliënt te onderzoeken wat er precies speelt en te zoeken naar een mogelijke verklaring waardoor hopelijk een heleboel dingen op de plek vallen.
Rianne Sportel
Psycholoog.
Wanneer men in het leven steeds opnieuw tegen dezelfde klachten aanloopt, kan diagnostiek uitkomst bieden. Klachten kunnen tijdens gesprekken met een psycholoog vaak verholpen worden. Maar wat als deze klachten blijven terugkomen? In dat geval zijn de klachten vaak niet een opzichzelfstaand verhaal, maar een symptoom van een dieperliggende oorzaak. Het geeft mij energie wanneer de oorzaak van klachten opgehelderd is en men daardoor gericht aan de oorzaak van zijn klachten kan gaan werken. Om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan duurzame psychische gezondheid van de ander, is iets wat mij erg blij maakt.