Trauma therapie voor geüniformeerden

Logo van Tijt

Als medewerker van een geüniformeerd beroep, bijvoorbeeld Ambulancemedewerker of brandweermedewerker kun je tijdens je werk geconfronteerd worden met aangrijpende situaties.

Zo’n gebeurtenis kan veel invloed hebben op jou en je dagelijks leven. Ook in andere beroepen kun je steeds meer te maken hebben met een ingrijpende gebeurtenis.

Trauma behandeling

TIJT heeft vele jaren ervaring in de kortdurende traumabehandeling van medewerkers van deze geüniformeerde beroepen. Daarnaast begeleiden we je als je vragen hebt over de impact van je werk of als je hulp nodig hebt bij problemen die voortkomen uit je werk.

Preventieve screening ten aanzien van trauma gerelateerde klachten/ gebeurtenissen

Het meemaken van een schokkende gebeurtenis op het werk is heftig en kan veel impact hebben op jou als medewerker. De periode na het plaatsvinden van een schokkende gebeurtenis is voor bijna iedereen heftig. Je kunt vaak last hebben van verwerkingsklachten zoals: stress, prikkelbaarheid en vermoeidheid. Als jij je zorgen maakt over je eigen verwerking rondom een gebeurtenis dan kun je een afspraak maken voor een gesprek waarin een screening plaatsvindt. Samen met jou bekijken we of je een verhoogde kans hebt op PTSS. Als blijkt dat een traumabehandeling wenselijk is, dan kan deze direct worden ingezet.

Je kunt bijvoorbeeld last hebben van de volgende klachten:

 • opdringerige herinneringen aan de gebeurtenis (flashbacks)
 • nachtmerries en angstige dromen over de gebeurtenis
 • herbelevingen (telkens opnieuw beleven van de gebeurtenis)
 • vermijding van situaties en gedachten die herinneren aan de gebeurtenis (triggers)
 • extreme alertheid
 • overmatige schrikreacties
 • verhoogde prikkelbaarheid
 • woede uitbarstingen of juist zeer geremde boosheid
 • slaapproblemen
 • moeite met concentreren
 • negatieve gedachten en stemming
 • lichamelijke klachten
 • gevoelens van vervreemding
2022 Tijt-19

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een gesprek door te bellen naar
050-2113040 of het aanmeldformulier invullen via deze link:
We zullen dan zo snel mogelijk contact met je op te nemen. Ook familieleden die vragen hebben, zijn welkom bij TIJT. De afspraak kan plaatsvinden op een locatie van TIJT in Groningen. Als een huisbezoek wenselijk is, dan kan dit bij de aanvraag aangeven worden.
 

In stand houdende factoren

Het kan zijn dat je merkt dat je een negatieve kijk op jezelf en de wereld hebt, of dat je emoties vermijdt. Herbelevingen spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van symptomen op de lange termijn. Schaamte, boosheid en schuldgevoelens kunnen je weerhouden om steun te zoeken en te ervaren van bijvoorbeeld familie, vrienden of collega’s, terwijl deze belangrijk zijn in het voorkomen en herstellen van de impact van traumatische gebeurtenissen.

Behandeling van trauma gerelateerde klachten of PTSS


Op advies van de hulpverlener van TIJT, de bedrijfsarts, of naar aanleiding van een screening kan blijken dat jij trauma behandeling nodig hebt. Hiervoor kun je direct terecht bij gespecialiseerde trauma psychologen van TIJT. Als jij trauma gerelateerde klachten of PTSS-klachten hebt, is het van belang dat de behandeling zo snel mogelijk start. Het is onnodig dat je met psychische klachten te lang blijft door lopen. Vaak verergert dit de klachten, wat een negatieve invloed heeft op het herstel en de terugkeer naar werk.

Bij TIJT kun jij je al na 10 dagen aanmelden na een schokkende gebeurtenis. Er wordt gestart met een uitgebreid intake gesprek, waarin in beeld wordt gebracht wat de klachten zijn, hoe ernstig deze zijn en wat de juiste behandelvorm is. Vervolgens start de behandeling. De behandeling kan bestaan uit Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).

MAAK KENNIS MET TEAM TIJT PSYCHOLOGEN

WAAROM TIJT?

GEEN 
WACHTLIJST

vinkje

HOGE KLANT-TEVREDENHEID

vinkje

PRAKTISCH &
PRO-ACTIEF

vinkje

KORTDURENDE
TRAJECTEN

vinkje

Contact: info@tijt.nl      Adres: Euvelgunnerweg 25A, Groningen      KVK: 71376852      Fotografie: Jantina Fotografie      Ontwerp: CRISP-klantgeluk