Team Bedrijfsmaatschappelijk werk

Logo van Tijt

Even voorstellen…

Wij zijn het team van TIJT! Stuk voor stuk ervaren bedrijfsmaatschappelijk werkers met hart voor ons vak en de mens. Wij willen graag dat iedereen met plezier naar zijn of haar werk kan gaan. Lukt dat niet? Dan bieden we begeleiding aan werknemers én werkgevers.

Ook zetten we in op preventie. Voorkomen is beter dan genezen! Op www.gezondTIJT.nl vind je al onze cursussen en workshops om op een leuke, laagdrempelige manier aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid op de werkvloer.

2021 Profiel foto's team-41

Mirjam Alting

Bedrijfsmaatschappelijk werk is iedere dag weer interessant door de diversiteit aan mensen, ook wanneer je zoals ik al meer dan tien jaar werkervaring hebt. Mensen zien opbloeien en de regie zien oppakken door hen van praktische handvatten te voorzien, dat vind ik het mooiste aan ons vak.

Sinds 2018 sta ik samen met Sandra aan het roer van TIJT. Wat voelt het goed om ons team te laten groeien in hun werk door supervisie, begeleiding en thema workshops te geven.

Vrije TIJT

Ook buiten mijn werk hou ik ervan om mensen om me heen te hebben. Samen is alles leuker!

“Creatieve en passende oplossingen vinden zodat jij weer in je kracht staat, daar krijg ik energie van!”

2021 Profiel foto's team-5

Sandra van der Mei-Bultstra

Samen met Mirjam ben ik eigenaar van TIJT. In mijn werk als bedrijfsmaatschappelijk werker en trainer staan samenwerkingen en het benutten van nieuwe kansen centraal. Het geeft mij energie als medewerkers na een traject weer sterk in hun schoenen staan en we organisaties een stapje verder helpen met ondersteuning van hun medewerkers.

Vrije TIJT

Het liefst ben ik buiten, in het bos met de hond, of nog beter: over het strand. Daarnaast ben ik heel wat uurtjes op het sportveld te vinden. De ene keer om zelf te sporten, de andere keer als supporter voor mijn kinderen. Wat staat er bovenaan mijn bucketlist? Die heb ik niet. Zodra er een leuk idee voorbijkomt, probeer ik die zo snel mogelijk uit te voeren.

“Mijn nieuwsgierigheid helpt me bij het ontdekken van jouw kijk op de wereld. Van daaruit help ik jou weer sterk in je werk te staan.”

2021 Profiel foto's team-12

Alyanne Geertsema

Bij ieder bedrijf komt natuurlijk ook administratief werk kijken. Ook bij TIJT. Ik hou me bezig met het maken van afspraken met cliënten, dossiers aanmaken, verwerken van rapportages en de facturering. Na mijn ochtendwandeling met onze hond ga ik vol energie aan de slag. Mijn vooruitziende blik helpt mij daarbij. Vooral bij het inplannen van alle verschillende agenda’s, dat moet natuurlijk wel kloppen.

Vrije TIJT

Buiten zijn is voor mij echt genieten. Of ik nu wandel met de hond of in de tuin aan het werk ben. Ik haal mijn kracht uit de natuur.

Mijn wens om ooit een pluktuin te maken past daar perfect bij.

 

 

“Het is een voorrecht om een rol te spelen bij iemands persoonlijke herstel.”

6C39E626-09A1-47B3-A82A-3EDC4AAFC8C5

Britt Dierick

Net als Alyanne houd ook ik me bezig met de administratieve ondersteuning van TIJT. Ik hou me bezig met het maken van afspraken met cliënten, dossiers aanmaken, verwerken van rapportages en doe alles rondom het zusje van TIJT: GezondTIJT

Vrije TIJT

Ik ben beeldend kunstenaar, dus ik ben graag creatief bezig: ik heb bijvoorbeeld een eigen sieradenlijn. Ook ben ik graag in de natuur en veel op festivals en bij concerten te vinden, daar laad ik helemaal van op!

“Het is een voorrecht om een rol te spelen bij iemands persoonlijke herstel.”

7104079f-a305-4167-a82a-fafc6f84b6e3

Anouk bisschops

Ik ben oplossingsgericht, praktisch en empathisch. Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid luister ik naar jou en stel ik (kritische) vragen. Eigen regie en keuzes kunnen maken die bij jou passen, zijn hierbij belangrijk. In een aantal vertrouwelijke gesprekken onderzoeken we dit samen en werken we aan (praktische) oplossingen.

Vrije TIJT

Samen met mijn gezin en een paar huisdieren woon ik in het buitengebied van Ruinen. Al een paar jaar zijn we in onze vrije tijd aan het klussen in en om onze woonboerderij. Zo zijn we sinds 2022 gestart met de ontwikkeling van een voedselbos.
Ontspanning vind ik in de (moes)tuin,  of door een lekker spannend boek te lezen. Ook hou ik ervan om uitgebreid te koken.

“Het geeft zo’n goed gevoel als je iemand kunt helpen de draad weer op te pakken!”

Antonissen_Natasja_Nienhuis_Fotografie-1001_0

Nicolet AntonisseN

Ik begeleid medewerkers die iets willen leren, ergens tegen aan lopen, dreigen vast te lopen of zijn uitgevallen. In de gesprekken die ik met de medewerkers heb, nemen we samen onder de loep wat er speelt en wat de medewerker lastig vindt om vervolgens samen te kijken hoe daar anders mee om te gaan. Zonodig is er afstemming met leidinggevende en/of de bedrijfsarts of eventuele andere betrokkenen.

Vrije TIJT

Mijn vrije tijt besteed ik graag aan wandelen, fietsen, sporten en lezen.

Mijn bezoek aan New York City en de aanslag op de Twin Towers enkele jaren later heeft veel indruk op me gemaakt. Ik zou heel graag nog een keer terug willen naar deze plek om te zien en ervaren wat er nu op die plek staat.

“Door vragen te stellen help ik de ander antwoorden te vinden”

2021 Profiel foto's team-14

Alet van der Veen

Als bedrijfsmaatschappelijk werker help ik mensen die vastlopen in hun werk en/of thuissituatie weer in beweging te komen. Het contact met de mensen die ik begeleid en het meemaken van hun proces geeft mij enorm veel voldoening. Ik hoop iedereen met wie ik werk iets van mijn veerkracht mee te geven zodat het makkelijker wordt om terug te veren als het tegenzit.

Vrije TIJT

Ik vind het heerlijk om samen met een van mijn paarden door het bos te rijden. Als ik het paard afzadel na onze rit ben ik altijd weer vrolijk en opgeladen.

Ik zou heel graag nog eens een cursus Kyudo doen, Japans boogschieten, dat lijkt me geweldig!

“Met een pragmatische aanpak geef ik je handvatten waar je actief mee aan de slag kunt”

2021 Profiel foto's team-37

Herbert Daling

In mijn werk als bedrijfsmaatschappelijk werken ondersteun ik medewerkers bij werkgerelateerde problemen en bij herstel na uitval. De gesprekken die ik met mensen heb maakt dit werk zo bijzonder. Het is een voorrecht om een rol te kunnen spelen bij iemands persoonlijke herstel. Het helpt daarbij dat ik goed ben in het doorgronden van de situatie en factoren die van belang zijn herken.

Vrije TIJT

Stuur mij maar naar buiten! Ik hou van mountainbiken, wandelen, een zonnig terrasje pakken en met het gezin op pad in onze camper. Ook van klussen krijg ik veel energie.

Ik wil nog wel graag leren kitesurfen. Heerlijk het water op!

“Het is een voorrecht om een rol te kunnen spelen bij iemands persoonlijke herstel”

Wieger Jan Kooij

Wat is het werk als bedrijfsmaatschappelijk werker bijzonder en mooi! Elke werknemer heeft zijn eigen aanleiding om in gesprek te gaan, maar er is vaak een gedeelde behoefte: zelf regie krijgen op de situatie. Ik vind het elke keer weer boeiend om samen te ontdekken wat werkt voor deze medewerker op dit moment.

Vrije TIJT

Tijd doorbrengen met mijn gezin en vrienden. Platenzaken afstruinen naar oude platen. Een concert. Een restaurant. Groningen. Italië.

Luister hier een interview met Wieger Jan Kooij in de podcast “Room for Conversation”

“Mensen laten groeien en ontwikkelen, dat is de kracht van ons werk”

Rosalie Menke

Ik krijg enorm veel energie van mijn werk als bedrijfsmaatschappelijk werker. Door de afwisselende samenwerking met cliënten, leidinggevenden en bedrijfsartsen is geen dag hetzelfde. Wanneer mensen weer met plezier naar hun werk gaan of hun privézaken weer op orde zijn, sluit ik de dag met een glimlach af.

Vrije TIJT

In mijn vrije tijd ben ik vaak in onze tuin en kas te vinden. Naast de verschillende groenten en fruit, heb ik ook schapen en kippen om te verzorgen.

Als het even kan wil ik met mijn gezin voor een langere periode door Europa reizen in een camper.

“Samen met jou kijk ik wat er nodig is om werk en privé weer in de juiste balans te brengen”

2021 Profiel foto's team-53

Gerda Elsinga

Met een positieve instelling help ik medewerkers en leidinggevenden door advies, coaching en consultatie. Ik ben gespecialiseerd in het coachen van zelfsturende teams. Het doel? Het welzijn van de medewerkers vergroten. Daarbij staan vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en eigen verantwoordelijkheid voor mij centraal. Ik probeer je via een kortlopend traject weer in mogelijkheden te laten denken.

Vrije TIJT

Tijd doorbrengen met familie en vrienden onder het genot van een goede maaltijd, ik teken ervoor! Wandelen en lezen doe ik ook graag.

Uiteindelijk hoop ik een pipowagen in de tuin te kunnen plaatsen die gebruikt kan worden als praktijkruimte en vakantiebestemming.

“Samen focussen we op de mogelijkheden, niet op de belemmeringen”

2021 Profiel foto's team-8

Feikje Posthumus

Medewerkers keuzes laten maken en weer richting geven, voelt voor mij als de grootste meerwaarde van mijn vak. 

Ik krijg vooral energie van het in contact zijn met anderen. En een straaltje zonlicht helpt ook natuurlijk

Vrije TIJT

Lekker buiten, actief door te werken in de tuin of wandelen en fietsen in onze mooie natuurgebieden in het Noorden.

Een huisje aan zee, dat is mijn droom.

“Kijk naar wat wel werkt en doe daar meer van”

fc2119e2-34bf-4c13-b5c7-94b2df80b052

Patricia Meijer

Goed luisteren, vragen stellen en een helder beeld krijgen wat jij graag zou willen, daar start het mee tijdens het intakegesprek. Ik vind het belangrijk dat jij je als medewerker gehoord en gezien voelt zodat we samen het traject met vertrouwen kunnen starten. Ieder individu is anders, als bedrijfsmaatschappelijk werker vind ik maatwerk belangrijk. Doelstelling is dat we dat doen wat bij jou past met als doel het hervinden van je veerkracht zodat je beter om kunt gaan met tegenslagen op werk- en privégebied.

Vraagstukken om inzetbaarheid te vergroten of behouden dat is waar werkgevers mij voor kunnen inzetten, dit kan op individueel niveau door middel van gesprekken maar ook op groepsniveau door het geven van maatwerktrainingen. 

Vrije TIJT

Ik ben gek op water en watersport het geluid van water is voor mij pure ontspanning, en als het even kan dan ben ik op het strand te vinden. Ook kan ik genieten van het bereiden van een uitbreide maaltijd voor familie en vrienden.

Patricia schreef een artikel over bedrijfsmaatschappelijk werk als verlengstuk van HR bij duurzame inzetbaarheid. Lees het hier.

861c5186-6def-4825-a447-d715c04f0c8e

Miriam Slagter

Als bedrijfsmaatschappelijk werker zoek ik samen met cliënten naar balans zowel in het werk als privé, zodat ze weer met plezier naar het werk kunnen en weer kunnen ontspannen in hun vrije tijd.

Dat cliënten weer positief naar de toekomst kijken en dat ik mijzelf blijf ontwikkelen doormiddel van opleidingen en gesprekken met anderen geeft mij energie en kracht.

Ik ben oplossingsgericht en praktisch, dit helpt mij om verder te komen en anderen verder te helpen.

Vrije TIJT

Ik hou er van om lange wandelingen te maken, alleen met muziek in mijn oren of al kletsend met een vriendin. Daarnaast ga ik graag borrelen met vrienden in de kroeg of bij iemand thuis.

Bucketlist: een kookcursus in Italië

589777f2-7a62-4cb0-a5d7-36de3bc9ba7f

Wouter slagter

Ik werk vanuit een sterke interesse in de manier waarop mensen denken, voelen en handelen. Ik geniet er van als ik mensen zie groeien als mens en professional en balans zie vinden tussen gezonde uitdaging en ontspanning.

Jouw eigen kracht en het herpakken van zelfregie staat centraal als we samen een traject starten. Ik werk vanuit volledige acceptatie van jou als persoon en zal goed naar je luisteren. Samen zoeken we naar wat voor jou nodig is om weer energiek en tevreden in het leven te kunnen staan.

Vrije TIJT

Ik kies er bewust voor om meer uren per week te werken en deze gedeeltelijk om te zetten in vakantie uren. Op deze manier ben ik in staat om veel tijd door te brengen in ons huis in Spanje en zorg ik voor mijn eigen balans in werk en privé. Ik hou van het klimaat, de taal, het wandelen in de bergen, het eten en de lieve mensen in ons dorp.

e94d0789-0bba-4902-a1d1-13cf5bf37d39

Huub Pijs

Ik vind het mooi om werknemers te helpen om vanuit verschillende invalshoeken naar situaties te kijken. Dat biedt soms verassende nieuwe inzichten. Mensen die voor hun gevoel vast zitten zien opeens weer perspectief en ervaren ruimte om de regie terug in eigen hand te nemen. Dat vind ik boeiend en zinvol werk.

Vrije TIJT

Ik heb nogal wat interesses en ik vind vele dingen leuk waardoor ik altijd weer moet kiezen. Ik ben het liefste buiten in de natuur, en hou van sport, muziek, lezen en cultuur.

Maaike_Zwart_wit

Maaike Strengers

Ieder mens krijgt te maken met onverwachte gebeurtenissen. Als je daar zelf niet goed uitkomt, denk ik graag met je mee. Mijn begeleiding is vaak gericht veerkracht en ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat mensen regie voelen. Ik ben oplossingsgericht, creatief en praktisch ingesteld en heb een oprechte interesse in mensen. Dat maakt mijn werk als bedrijfsmaatschappelijk werker zo mooi.

Vrije TIJT

Ik ben graag buiten en op het water. Samen met 7 andere vrouwen roei ik wekelijks in een sloep. Ook ben ik graag creatief bezig en hou ik van reizen, muziek en festivals. Daar geniet ik van!

Goudje Haadsma

Bedrijfsmaatschappelijk werker.

Logo van Tijt

Kom jij ons team versterken?

Ben jij een ervaren hulpverlener met organisatiesensitiviteit en herken jij je in onze TIJT-visie. Je mag ons altijd benaderen voor een kennismakingsgesprek!

2021 Profiel foto's team-20

Anke Luttjeboer

Ik ben werkzaam als mantelzorgcoach. 

Steeds meer medewerkers combineren hun werk met zorgtaken voor naasten. Als zorg intensief is en lang duurt, kan het lastig zijn om een juiste balans te vinden tussen werk en privé.

Als mantelzorgcoach onderzoek ik samen met medewerkers wat zij nodig hebben om de balans te herstellen. Daarnaast adviseer ik de werkgever hoe om te gaan met dit uitdagende thema.

Wat mij kenmerkt is mijn open blik, een luisterend oor en aandacht voor het geheel.

Ik vind het heerlijk om muziek te luisteren en uitgebreid te koken. Met drie jongens sta ik in de weekenden vaak op het voetbalveld. Hier kan ik erg van genieten.

2021 Profiel foto's team-60

Laura Houbolt

Ik ben werkzaam als loopbaancoach. 

Voor TIJT help ik mensen die willen onderzoeken of hun huidige functie nog bij ze past of die iets anders willen. Ik ga met je aan de slag om te kijken waar je talenten en interesses liggen, waardoor je bewust stappen kunt zetten.

Ik vind het fijn om constructief samen te werken en te zoeken naar mogelijkheden. Ik vind het leuk om vanuit kwaliteiten te denken in kansen. 

Een rondreis door Japan staat bovenaan mijn wensenlijst en ik krijg energie van culinaire uitjes en wegdromen bij spannende verhalen.

2022 Tijt-16

Onze psychologen stellen zich op eigen pagina aan u voor 🙂

WAAROM TIJT?

GEEN 
WACHTLIJST

vinkje

HOGE KLANT-TEVREDENHEID

vinkje

PRAKTISCH &
PRO-ACTIEF

vinkje

KORTDURENDE
TRAJECTEN

vinkje

Contact: info@tijt.nl      Adres: Euvelgunnerweg 25A, Groningen      KVK: 71376852      Fotografie: Jantina Fotografie      Ontwerp: CRISP-klantgeluk